Zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest

24 augustus 2018

Gebruikers van het website beheersysteem Wordpress zijn doorgaans bekend met SEO door Yoast. Met behulp van deze tool kan men website pagina's optimaliseren. Maar SEO door Yoast biedt ook mogelijkheden om suggesties van zoekwoorden te ontvangen. Deze zoekwoorden kunnen weer gebruikt worden om webteksten te schrijven.

Een zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest is een extra uitbreiding op het zoekwoorden onderzoek in Google. Om zoveel mogelijk suggesties te kunnen ontvangen zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Een van die wegen is het zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest.

Long tail en short tail zoektermen

U kunt in het vorige bericht, over het vinden van de juiste zoekwoorden in Google terug lezen hoe suggesties van zogenaamde long tail zoektermen verkregen kunnen worden. Deze long tail zoektermen zijn heel erg belangrijk, omdat hiermee zoekresultaten kunnen worden verfijnd. Het is bovendien een kunst om op (algemene) short tail zoekwoorden hoog in Google te scoren. De concurrentie is namelijk veel groter op een short tail zoekterm, dan op een long tail zoekterm.

Een voorbeeld van een long tail zoekterm is “goedkoop bloemen bezorgen”. Zoals u ziet is deze wijze van zoeken veel specifieker dan een short tail zoekterm zoals bijvoorbeeld de zoekterm “bloemen”. Deze term kan bijvoorbeeld ook gaan over Karin Bloemen. Hiermee krijgt u dus ook resultaten te zien waarop u niet op zit te wachten.

Hoe werkt een zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest?

Ik ga in het volgende voorbeeld weer uit van het focus trefwoord “Bloemen”.

Zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest

Na het bovenstaande ingevuld te hebben ontstaan onderin de pagina de volgende resultaten.

Zoekwoorden onderzoek in Yoast Suggest

Zoals u kunt zien worden er suggesties weergegeven op alfabetische volgorde. Deze suggesties kunt u voor toekomstig gebruik opslaan in een Exel bestand. Het is mogelijk om nog meer zoekwoord suggesties te verkrijgen door op een weergegeven suggestie te klikken. Zo krijgt u nog meer specifieke resultaten waarop u uw artikel kunt gaan richten.

Hieronder laat ik in een animatie nog even zien hoe dit in zijn werk gaat.

Direct naar Yoast Suggest

Online Marketing uitbesteden?

Vindt u het teveel werk om zelf te zorgen voor het verbeteren van uw website? Wilt u beter scoren in Google? Een logische stap is het uitbesteden van de online marketing.

Meer weten?

    Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen om contact met u op te nemen. Lees onze privacy statement voor meer informatie.

    Terug naar overzicht