Zoekwoorden onderzoek in Google

9 augustus 2018

Het is heel eenvoudig om zelf een zoekwoorden onderzoek in Google te doen. In dit artikel laat ik zien hoe men zelf op een snelle manier, een zoekwoorden onderzoek in Google kan doen.

Een zoekwoorden onderzoek in Google is in een paar minuten gedaan. Let wel op dat in dit artikel een paar mogelijkheden zijn weergegeven om een zoekwoorden onderzoek te doen. Er zullen meer blog berichten volgen waarin ik nog meer over zoekwoorden onderzoeken zal vertellen. Houdt u daarom deze website regelmatig in de gaten om de tips te volgen.

Doelstelling bepalen

Voordat u een zoekwoorden onderzoek gaat doen, is het verstandig eerst doelstellingen te bepalen. Om bijvoorbeeld meer online aanvragen te kunnen ontvangen of aanmelding voor een nieuwsbrief is het verstandig te kijken welke zoekwoorden hier het beste bij passen.

Zoekwoorden onderzoek en weergave door suggesties

Bij het invoeren van een zoekwoord in de zoekmachine van Google, geeft Google suggesties weer die handig zijn om te gebruiken voor een zoekwoorden onderzoek. De suggesties die weergegeven zijn, zijn zoekwoorden waar men doorgaans op zoekt. Noteer deze suggesties goed en gebruik deze zoekwoorden om website pagina’s hierop in te richten. Het voorbeeld hieronder geeft mooi weer wat ik bedoel.

zoekwoorden onderzoek in google

Zoekwoorden onderzoek in Google met extra suggesties

Er bestaat nog een manier om extra zoekwoord suggesties te kunnen bekijken. Door bijvoorbeeld een spatie voor het zoekwoord te plaatsen geeft Google nog een paar extra suggesties. In dit zoekwoorden onderzoek laat Google namelijk resultaten zien waar het zoekwoord in voorkomt. In het vorige voorbeeld worden alleen de resultaten getoond waarbij de termen beginnen met het ingevoerde zoekwoord. Hieronder is een paar afwijkende resultaten te zien die kunnen worden toegevoegd aan het lijstje.

zoekwoorden onderzoek in google

Weergave van zoekwoord suggesties door letter te typen

Door middel van een letter voor het focus trefwoord in te voeren geeft Google zoekwoord suggesties van zoektermen die beginnen met die letter. Dit is een hele handige manier om nog meer zoekwoord suggesties te kunnen noteren. De weergegeven resultaten zijn veelal zogenaamde longtail zoektermen.

zoekwoorden onderzoek in google

Gerelateerde zoektermen

Tenslotte hebben we dan nog de gerelateerde zoektermen. Als na het invoeren van een zoekwoord in de Google zoekmachine naar beneden gescrold wordt, ziet u onderaan de resultaten die gerelateerd zijn aan het opgegeven zoekwoord. Het is verstandig om ook deze termen aan het lijstje toe te voegen. Ook hiervan heb ik een voorbeeld toegevoegd.

zoekwoorden onderzoek in google

Ik hoop dat u hier iets aan heeft bij het onderzoek naar de juiste zoektermen.

Wilt u een uitgebreid zoekwoorden onderzoek laten doen?

Neem dan contact

 

Terug naar overzicht