Wat is Linkbuilding eigenlijk?

17 april 2018

Wat is linkbuilding - Met grote regelmaat worden bedrijven door derden gevraagd een link op de website te plaatsen die gelinkt wordt naar een bepaalde website. Als tegenprestatie wordt terugkerende link voorgesteld. Het doel is een verbeterde vindbaarheid van beide websites.

Is dit de juiste wijze van linkbuilding?

In het verleden bepaalde dit onder andere de ranking van webpagina’s. Maar tegenwoordig is linkbuilding veel meer dan een link naar een website alleen.

Linkbuilding werkt alleen goed als een link geplaatst is in een artikel op een website die gerelateerd is aan het betreffende onderwerp. Bovendien scoort dit hoger als de gerelateerde website een hoge ranking heeft in zoekmachines. De mate van belangrijkheid is dus een pré. Wij noemen dit ook wel ‘Trust Flow”. Links vanuit onbetrouwbare bron heeft een negatief effect op de vindbaarheid van websites. Dus het is van belang dat er gezocht wordt naar betrouwbare bronnen, waar artikelen op geplaatst kunnen worden en gelinkt worden aan goed geoptimaliseerde webpagina’s.

Ten slotte is het schrijven van een goed artikel van belang om gelezen en gedeeld te worden door de kijker. Zoekmachines bepalen hierdoor de mate van belangrijkheid en deze is dus bepalend voor de hoogte van de ranking van de webpagina.

Hebt u een interessant artikel geschreven over bijvoorbeeld een bepaald automerk? Ga dan eens op zoek naar blog websites die gerelateerd zijn aan dit onderwerp. In de meeste gevallen kunt u zich hierop gratis aanmelden om vervolgens hierop regelmatig een artikel te plaatsen. Wordt dit artikel vervolgens ook nog gedeeld door anderen, dan zult u merken dat de hoogte van de ranking in uw voordeel verandert.

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is het genereren van links vanaf gerelateerde externe webpagina’s naar gerelateerde pagina’s op uw eigen website, met als doel een hogere ranking creëren in zoekmachines zoals Google. Een uitgebreide uitleg kunt u ook raadplegen via marketingportaal.nl.

Linkbuilding door tekstlinks

Het is nooit verkeerd om zogenaamde backlinks aan te vragen op verschillende startpagina’s. Dit kunt u zelf doen, maar dat kost vrij veel tijd. U kunt het ook door mij laten doen. Deze pagina laat een lijst zien van websites waarop mijn website wordt vermeld. Let op: op deze websites worden gratis links geplaatst, maar u wordt wel verzocht een pagina te vermelden waarop een teruglink geplaatst is.

Terug naar overzicht