Start van mijn bedrijf

18 juni 2018

Na een wonderbaarlijke start van mijn bedrijf, schrijf ik deze blog. Maar ik vind het toch wel lastig om te bepalen waar ik moet beginnen met schrijven aangezien er in zo'n korte tijd al zoveel gebeurd is.

De start van mijn bedrijf

Inmiddels is het al weer twee en een halve maand geleden dat ik ben begonnen als zelfstandig ondernemer. Terwijl de focus van mijn toenmalige werkgever op grafische vormgeving, internetdiensten, sign en print en standbouw lag,¬†onderging zij een bijzondere groei in standbouw, sign en interieurinrichting. Maar door de jaren heen is de kennis in webdesign en zoekmachine optimalisatie dermate gestegen dat wij destijds als reclamebureau een paar jaar geleden genoodzaakt waren ook webhosting aan te bieden. Hierdoor kon je als full service ‘internetbedrijf’ elke klant voorzien van het volledige pakket ‘internetdiensten’. Dit was mijn pakkie-an. Omdat de internetdiensten min of meer in de schaduw stonden van de overige activiteiten van de werkgever heeft de werkgever besloten de focus te verleggen. Hierdoor werden de internetdiensten ondergebracht onder een nieuwe naam Kracht Internet Marketing. Mijn bedrijf dus…

Investeringen in een eigen onderneming

In het verleden heb ik zes jaar lang een eigen onderneming gehad. Dus ik had moeten weten wat er allemaal bij komt kijken bij het ondernemerschap. Maar na inschrijving bij de Kamer van Koophandel realiseerde ik het me niet meer zo goed. Diverse abonnementen worden je voor de voeten geworpen, verzekeringen en die hele privacy wetgeving waar ik al helemaal niet op zat te wachten. Maar je administratie moet ook op orde zijn. Mij werd aangeraden om een goede accountant te zoeken die je daarbij kan ondersteunen.

Ik wilde aan de slag, maar alle hiervoor genoemde zaken zijn net zo belangrijk. Bij de start van mijn bedrijf ben ik begonnen met het bedenken van een naam, een nieuwe huisstijl, het maken en inrichten van een website en het inrichting van het administratiepakket. En met het ook op de privacy, ben ik gaan nadenken over opslag, backup en veiligheid. Na niet al te lang nadenken heb ik onmiddellijk de daad bij het woord gevoegd en is dit inmiddels prima op orde.

De overige tijd heb ik gebruikt om mijn persoonlijke netwerk in te lichten en de migratie van de portefeuille naar mijn eigen onderneming. Maar niet te vergeten het werk. Er was direct voldoende werk. Dus ik kon meteen doorgaan met hetgeen ik bij mijn vorige werk mee bezig was.

Onzeker en toch zeker

Omdat er al een mooie portefeuille aanwezig was, was de keuze niet zo heel moeilijk om als zelfstandig ondernemer verder te gaan. Bovendien kan mijn opgebouwde netwerk voor de nodige groei zorgen. Het ondernemerschap brengt onzekerheid met zich mee, maar inmiddels kan ik die gedachte gemakkelijk naast me neerleggen. Het is een enorme uitdaging en de markt biedt enorm veel kansen.

Focus

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat focus zeer belangrijk is. Sinds Kracht Internet Marketing in de omgeving geland is, is het voor iedereen meteen duidelijk waar dit bedrijf voor staat. En dat wil ik graag zo houden. Zoekmachine optimalisatie en WordPress Webdesign zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De combinatie van beide helpt groei voor elk bedrijf te realiseren. En Kracht Internet Marketing ondersteund bedrijven hierbij van begin tot eind.

Resultaat

Na de start van mijn bedrijf en de bekendmaking ervan leek het alsof er een bom ontplofte. De eerste maand kwamen de eerste opdrachten binnen en inmiddels worden er verscheidene websites ontwikkeld en zijn er tevens een aantal operationeel. Bovendien weet men mij te vinden voor zoekmachine optimalisatie trajecten. Iets wat ik vooraf gehoopt had, maar zeker niet had verwacht. Het is alsof dit internetmarketing bedrijf al jaren lang bestaat. Het resultaat van een goed en betrouwbaar netwerk en focus op de juiste activiteiten.

Toekomst

Waar gaat het heen met dit bedrijf? Daar hou ik me elke dag mee bezig. Het bedrijf moet een weerspiegeling zijn van hoe ik als persoon ben. Ik wil graag gezien worden als een betrouwbare partner die diensten levert volgens afspraak en waarbij de klant de ondersteuning krijgt die men mag verwachten.

Begint u een nieuw bedrijf?

Ik zou graag met u hierover van gedachten willen wisselen.

085-0640425

Terug naar overzicht