WordPress een eenvoudig website beheersysteem

Wellicht heeft u al eens gehoord van 'Wordpress'. De meningen zijn er over verdeeld, maar over het algemeen zijn de reacties wereldwijd erg positief over dit Wordpress website beheersysteem. Er zijn bovendien wereldwijd veel standaard lay-out (template) websites te verkrijgen. Deze variëren in prijs en kwaliteit. Maar de keuze hierin is lastig en bovendien moeten er concessies gedaan worden in de bestaande lay-outs. De website templates voldoen net niet altijd aan de wensen van de gebruiker, zo blijkt.

Waarom kiest Kracht Internet Marketing voor WordPress?

WordPress is een eenvoudig te gebruiken Website beheerssteem. Het grote voordeel is dat WordPress een zogenaamd open source programma betreft. Het CMS systeem is wereldwijd bekend en bovendien gratis verkrijgbaar. Dit zijn een aantal redenen waardoor Kracht Internet Marketing gekozen heeft voor WordPress. In dit artikel worden de voor- en nadelen besproken.

Wat is WordPress?

Het programma is vanouds her een website programma/ beheersysteem om in te kunnen bloggen. Diverse templates werden en worden online geïnstalleerd voor privé of zakelijk gebruik. Oók is het mogelijk voor de lezer om te reageren op de blogs die geschreven zijn. Voor deze combinatie van actie en reactie is en was WordPress ideaal. Maar inmiddels is er steeds meer mogelijk, omdat developers extra functionaliteiten bedenken en maken. Deze functies kunnen naderhand toegevoegd worden door zogenaamde plugins. Maar met de technische kennis van het bouwen van een website is het mogelijk om een website geheel naar wens van de gebruiker te bouwen. Kracht Internet Marketing heeft die kennis in huis. Wilt u een WordPress website laten maken? Neemt u dan contact op door te bellen naar het volgende nummer: 085-0640425.

Voordelen van WordPress

Zoals gezegd hebben we het hier over een open source programma. Dit heeft als voordeel dat WordPress op de meeste webservers goed geïnstalleerd kan worden. Hierdoor is het dus overdraagbaar en bent u daarom nooit afhankelijk van één en dezelfde webhosting provider. Bovendien wordt WordPress regelmatig voorzien van updates. Deze updates zorgen voor een veilig te gebruiken beheersysteem. Niet te vergeten blijft de website daarom altijd goed werken.

Nog een groot voordeel is, zoals reeds vermeld, de eenvoud in gebruik. Zo kunnen er in verschillende gradaties gebruikers aangemaakt worden. Wat het mogelijk maakt om voor de gevorderde gebruiker meer rechten toe te kennen dan bijvoorbeeld voor een redacteur, die minder hoeft te beheren.

Door maatwerk te leveren is het mogelijk om ervoor te zorgen dat de gebruiker de meeste lay-out wijzigingen zelf kan gaan aanpassen. Dan hebben we het onder andere over de volgende elementen: Menu’s, adresgegevens, pagina’s, Header en footer content, zoals tekst en beeldmateriaal, maar uiteraard ook beeldmateriaal voor in de pagina’s en de foto-albums.

Plugins en extra functionaliteiten
Maar er is nog een voordeel, namelijk de plugins die toegevoegd kunnen worden. Een plugin is eigenlijk een extra functionaliteit. Dit kan een verzendformulier zijn, een kalender, maar ook complete bookingsmodules. Het wiel hoeft dan niet weer opnieuw te worden uitgevonden. Kracht Internet Marketing probeert zoveel mogelijk maatwerk te leveren. Want er zijn ook veel plugins die ervoor zorgen dat de website trager kan gaan werken. Hier is wel enige kennis voor nodig dus.

Veiligheid WordPress website

Heel belangrijk: het beheersysteem moet regelmatig voorzien worden van veiligheidsupdates. Over de hele wereld wordt dit systeem namelijk gebruikt. En dat maakt het systeem doelwit voor hackers. De veiligheidsupdates worden altijd zorgvuldig door Kracht Internet Marketing doorgevoerd. Hierdoor zijn de klanten altijd voorzien van een veilige WordPress website.

Tevreden gebruikers

Het is bij mij nog niet voorgekomen dat een klant niet tevreden was over het beheersysteem. Dus voor elke gebruiker is het zeker een aanrader.

Wilt u een WordPress website laten maken? Vraag dan gerust een prijs aan.

Vrijblijvend marketing gesprek?

Neem dan contact op met Henk Haandrikman.

Neem contact op